Sota de Joysticks: "Modern Warfare 2"

domingo, 16 de mayo de 2010 en 9:42



Reprenent amb aquesta sèrie de entrades magistrals de videojocs del bueno d'en Mizel avui us parlaré d'aquest "brutal" joc de Infinity ward.

Mw2 és el sisé de la sèrie call of duty si tenim en compte el world at war produït per treyarch sense cap intervenció de IW i lleugerament inferior a la resta de la saga en apartat tècnic i gràfic tot i sent un joc igualment força bo i mantenint ben alta la bandera de COD.

Mw2 és doncs la culminació d'una de les sagues amb més seguidors incondicionals i que més ha sabut destacar en el diluvi de fps que pateix el mercat dels videojocs per la seva qualitat, el brutal motor de joc que té, i sens dubte per el realisme que presenta en tot l'armament i equip militar que apareix. ( Podem suposar que la col·laboració directa d'alguns membres i departamens de l'exèrcit dels U.S.A. hi deu tenir algo a veure. )

Fins al mw1 tots els COD s'havien ambientat ( magistralment ) en la segona mundial, i el canvi a la guerra moderna li ha sentat fenomenal. La saga s'ha caracteritzat des de el primer joc en la seva capacitat inmersiva, que et fa sentir realment com si desembarquessis en normandia o com si haguessis de prendre la plaça roja de moscú, és molt probablement aquesta capacitat que té el joc de convertirte en un soldat anònim envoltat de milers d'altres soldats en el fragor de la batalla, amb bombes esclatant per tot arreu, bales perdudes, nius d'ametralladores, passades de caces i bombardejos d'artilleria el que fa que el primer run del modo història sigui completament impagable ( un cop te'l saps perd força perquè en realitat és molt lineal). A més IW han estat en tots els jocs que han fet, a la capdavantera del realisme gràfic convertint cada explosió, cada tret, el pols aixecat pels tancs, les textures del paisatge i dels personatges en autentiques obres d'art.



Però deixem de parlar de la saga en general i centrem-nos en aquesta joia que és mw2.
El modo història torna a ser una petita perla que ens fa sentir com si fòssim membres de la task force 141 fuerzas especiales britànicas, però no és, ni ha sigut mai, el modo solo la part mes important de la saga sino el multiplayer. La saga Cod es pot enorgullir de tenir un dels multiplayers ( fps obviament, estic descartant els mmorpgs ) més jugats de l'història, honor que comparteix amb el mític i inmortal counter strike.

Però no ha estat fins mw1 i mw2 que han portat el típic concepte del multiplayer fps ( tdm, capture the flag, survivor etc ) fins al paroxisme, la inclusió en el joc de granades cegadores, minas claymore, explosius de control remot, mires tèrmiques, escuts antidisturbis i una immensa quantitat de accesoris jugables, l'han convertit en el multiplayer més complet i rejugable que hi ha avui en dia.

Un altre tema molt important és que han conseguit superar la lacra que tots els fps arrossegaven fins avui. Recordo que un dia el meu germà petit em va dir mentre jugava jo al cod1: Perquè jugues al cod si no aconsegueixes res? vull dir podries estar jugant al guild wars i guanyar diners armes armadures punts etc, en canvi aqui un cop acaba la partida no has guanyat res. (molt cert)

El que han fet doncs en el mw2 es introduïr un sistema de nivells, a mesura que mates gent i guanyes partides guanyes experiencia, ( en guanyaras mes si fas headshots, si et venges, si pares una racha de baixes d'un enemic etc... ) i puges de nivell, obviament el concepte no és el mateix que en els rpgs, pujar de nivell aquí significa ser ascendit de rangt d'oficial d'exèrcit fins a ser capità general ( el rei d'espanya es capità general xDDDDDDDDDDD ) Les ventatges de pujar de nivell es desbloquejar armes, desbloquejar ventatges com sangre fría, prestidigitación, i altres coses que et donen ventatges com recarregar mes ràpid, còrre més ser indetectable al radar etc.



Un altre tema molt interessant és la possibilitat de millorar les armes, si utilitzes molt el m16 per exemple li podràs desblokejar mires de punt vermell, lanzagranades acoplat, mires tèrmiques, silenciadors, i fins a 12 accesoris diferents, ( que no pots portar tots alhora obviament )

Bé no explicaré totes les coses diferents que apareixen com les recompenses per rachas de bajas que et permeten cridar helicopters d'apoyo bombardejos de precisió o fins i tot una bomba atòmica que te fa guanyar la partida. Però hi ha un tema que és imprescindible comentar que és el sistema de títols i emblemes. El joc et presenta un apartat de "desafíos" que et dona títols i emblemes que pots incluïr en el teu nom per fer-ne una mena de targeta de visita personalitzada, els desafíos van des de coses simples com aconseguir 2000 baixes amb armes silenciades a coses una mica més surrealistes com matar dos enemics de headshot amb una sola bala de franctirador.

Han aconseguit per tant que sigui quasi impossible que no et quedi res per fer en el modo multiplayer i per si fos poc, quan arribes al nivell 70 que és el màxim tens la possibilitat de fer prestigio, et recompensen amb un emblema nou i tornes al nivell 1 perdent totes les armes i desafios que haguessis fet, conservant però títols i emblemes, de manera que el temps jugable de l'online es quasi infinit jo porto 6 dies de joc ( en temps jugat ) i estic al prestigio 1 a part que em falten centenars de desafios per fer, entre ells els d'armes que et recompensen amb titols amb el nom de l'arma per fer certes coses com 1000 baixes de headshot amb aquella arma. ( no sabeu lo orgullós que estic de tenir-lo amb el M4a1 )




En resum es tracta d'un "Must play" per a tots aquells que els hi agradins el fps i un grandíssim joc per introduïr-s'hi als que no hi han jugat mai, així que si teniu una xbox i aquest preciós joc us animo a que m'agregueu a la lista de amigos: Gamertag: Herman francis.


3 comentarios

  1. Digi Says:

    Viciat xDDDDDDDD

    Es un gran joc, es possible que si mai em pillo consola de nova generacio, aquest vingui amb el pack xD I mira que jo no soc (o era... xD) de shooters, pero aquest m'ha viciat molt xDDD

    No esta malament l'anàlisi ù.ú

  2. vegeta Says:

    no és exactament un anàlisis si ho analitzem be xD

  3. Arthur_64 Says:

    este juego me devolvio la ilusion por los videojuegos modernos. Ahora estoy con el 3 ^^

Mudada! | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com